Hematit Faydaları

20 Nisan 2014 Pazar0 yorum

Hafızayı kuvvetlendirir.
Karar verme güçlüğü çeken kişilere iyi gelir.
Stresi azaltır, enerji ve canlılık verir
Hematit, Fe2O3 formundaki demir mineralidir. Kan taşı olarak da bilinen hematitin en yaygın rengi kırmızıdır-kahverengidir. Ayrıca siyahtan griye, sarıdan kahverengine kadar içerdiği diğer kayaçlardan ötürü farklı renkler de bulunur. Pigment olarakta kullanılan hematit, çelik üretiminde kullanılan temel mineraldir.
Kullanım târihçesi
Kırmızı tebeşir işletimi, insanlığın ilk teşebbüs ettiği madencilik dallarından biriydi. Tarih öncesi çağlarda ilk kullanımı 164.000 yıl öncey Pinnacle-Point adamı tarafından yapıldı. Toz şeklindeki mineral, Güney Afrika’da bulunan Pinnacle Point mağrasında sosyal farklılaşma için kullanmıştı. Hematit artıkları, takriben M.Ö. 80000 yılına ait mezarlarda bulunmaktadır. Polonya’da bulunan Rydno ve Macaristan’daki Lovas yakınlarında paleolitik hematit çukurları bilinmektedir (M.Ö. 60000).
Avrupa’da bilinen en eski yeraltı maden ocakları Taşoz adasındaki Tzines ve Vaftochili’dedirler (M.Ö. 20000 ila M.Ö. 15000). Almanya’da buna benzer kapsamda tarih öncesi çağa ait madencilik izlerine Bad Sulzburg ve Münster vadîsinde (Kara Orman) rastlanır (M.Ö. 5000′de orada bulunulmuş Band seramik kültürü).
Bu Bilgiyi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Siteler: Oyun58 | Kadın Ve Yaşam | Dizi İzle
Copyright © 2011. Şifalı Taşlar - Tüm Hakları Saklıdır
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger